keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Unohdettu Ombria

Patricia McKillip: Unohdettu Ombria

Ombria on kaupunki, joka on oikeastaan kolme kaupunkia päällekkäin: oikea Ombria, varjojen Ombria ja menneisyyden Ombria. Oikean Ombrian ruhtinas on juuri kuollut ikivanhan velhon, Mustan Helmen, myrkyttämänä. Perijä on viisivuotias Kyel.

Menneisyyden Ombriaa hallitsee toinen velho Faye, jolla on oppilaana Mag, jota Faye kutsuu vahakkaaksi, noituudella vahasta tehdyksi. Magille valkenee vähitellen, että hän on löytölapsi, mutta mahdollisesti varjojen Ombrian miehen siittämä. Samoin on Kyelin enopuoli, ruhtinaan sisaren äpärä, jota piinaa ajatus varjojen Ombriasta - Ducon. Ja yksi kortti pelissä on Lydea, tavernanomistajan tytär, joka oli viisi vuotta kuolleen ruhtinaan rakastajatar, kunnes Musta Helmi heitti häne kadulle kuolemaan.

Voisi odottaa, että kirjassa olisi rakkautta ja niin onkin, mutta se on kaikki kuollutta ja mennyttä kuten ruusun terälehti Megin äidin medaljongissa. Voimakasta on rakkaus lapsiin; Lydean ja Duconin rakkaus Kyeliin ja Fayen, sydämettömän noidan, rakkaus Megiin. Lopulta kolmen Ombrean taistelu tulee päätökseensä rakkauden voimalla.

Rakastan Patricia McKillipin kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti