tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kte Atkinson: Kaikkein tavallisin asia


Ystäväni kirjasta "Ihan tavallisena päivänä" - ex-sotapoliisi, ex-poliisi, tässä kirjassa ex-yksityisetsivä - Jackson Brodie - on edelleenkin mies, jolle sattuu inhottavia asioita. Tässä kirjassa hän on perinyt miljoonaomaisuuden ja naisystävän, jota hän on seurannut Edinburghiin. Naisystävä kuvittelee olevansa näyttelijä ja esiintyy jonkinlaisessa näytelmässä jonkinlaisella festivaalilla. Valitettavasti Jackson joutuu silminnäkijäksi, kun aivan tavallinen ruuhkakolari muuttuu joksikin ihan muuksi. Perään ajaneen auton kuski tarttuu pesäpallomailaan ja hakkaa edellä ajaneen auton kuljettajan muusiksi. Jackson ei des puutu tilanteeseen, mutta saa silti peräänsä kyseisen pesäpallomailamiehen.

Monenlaista muutakin tapahtuu, hämmästyttäviä asioita tapahtuu, ja ainakin minua kummastutti koko kirjan mittaan ihan tavallinen vaimo, Gloria, jonka huijarimiljonääriaviomies päätyy sairaalaan. Kunnes kirjan lopussa langat solmitaan yhteen.

Totisesti, Atkinsonin kirjat eivät ole normaaleja dekkareita, mutta ainutlaatuisen luettavia! Niille, jotka eivät halua lukea kirjoja, joiden lukemisen ajaksi aivot jätetään narikkaan. Ja jotka pitävät jostakin erilaisesta, mutta lämpimästä.

Hurraa Kate Atkinsonille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti