tiistai 29. tammikuuta 2013

Dean Koontz: Näkijä


Dean Koontz on kirjoittanut useita kirjoja, joista pidän paljon. Vieläkin enemmän hän on kirjoittanut aivan silkkaa huttua. 

"Näkijä" kuuluu siihen sarjaan, jonka valmistelutyöstä kuvittelen seuraavaa kohtausta:

Rouva Koontz tulee sanomaan: "Dean, sähkölasku on erääntymässä ja shekkitili alkaa olla tyhjä." Dean vastaa: "Kultaseni, älä huolestu. Menen nyt työhuoneeseeni ja alan kirjoittaa. Huomenna on uusi kirja kustantajalla." Ja seuraavana aamuna on "Näkijä" kustannusvirkailijan käsissä.

Käsittääkseni TV:ssä on jokin sarja, jossa käytetään "Näkijän" ideaa: selvänäkijä ottaa yhteyttä poliisiin ja paljastaa yksityiskohtia murhasta. Toimitaan yhteistyössä ja kas - murhaaja paljastuu. Kuvioissa on myös näkijän aviomies, joka aina herätetään inhottavaan aikaan aamuyöstä. Kirjassa ollaan sentään hieman mutkikkaampia. Selvänäkijä on kokenut traumaattisen raiskauksen 6-vuotiaana. Hän ei muista itse tapauksesta mitään, mutta naapurin mies pidätettiin ja teki itsemurhan. Kokemuksen jälkeen näkyjä alkoi ilmestyä. Maryn tukena on häanen vanhempi veljensä, kirjan alussa Mary on mennyt naimisiin ja miehet ovat toisilleen mustasukkaisia. Ja sitten Mary alkaa nähdä näkyjä tapetuista  nuorista naisista. Siitä sitten mennään tasaista tahtia ennalta arvattavaan loppuun - jompikumpi miehistä on pahis.

Tämä olisi sopiva junamatkakirja, jonka voisi heittää matkan lopussa roskikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti