keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Katherine Pancol: Kilpikonnien hidas valssi


Kirja on suoraa jatkoa "Krokotiilin keltaisille silmille". Edellisen kirjan kiltti sisar kirjoitti menestysromaanin eikä hänellä nyt ole rahahuolia. Hänen vanhempi tyttärensä, kaunis ja tunteeton Hortense, on painostanut äitinsä muuttamaan Pariisin hienostokaupunginosaan ja sittena itse noin vain häipynyt Lontooseen opiskelemaan muotisuunnittelijaksi. Kaunis ja häijy sisar Iris on masentuneena parantolassa, mutta ryhdistäytyy ja muuttaa sisarensa luo lupaa kysymättä. Iriksen aviomies puolestaan on rakastunut kälyynsä Josephineen. Ihmissuhteet ovat siis heti aluksi solmussa.

Lisäksi Pancol lisää vauhtia tarinaan. Nyt mukana on kaksi noitaa, mustaa ja valkoista magiaa harjoittavat. Kuollut mies lähettelee postikortteja. Lisäksi appiukolle syntyy vauva, joka tulee suoraan taivaasta ja muistaa keskustelunsa Mozartin kanssa. Pitäisi vielä mainita hienostotaloa vaivaava sarjamurhaaja - tai paremminkin asukkaita vaivaavat poliisit, jotka kehtaavat kuulustella heitä.

Toden totta - alkuun ihmettelin, miksi tapojeni vastaisesti sotkeuduin viihderomaanikirjailijaan Nyt olen koukussa. LIsää Pancolia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti