sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Luetut 2012 lokakuu



Häpeällisen vähän on tullut luettua, joten täytyy arvostella lokakuun kirjat kerralla.


Bill Bryson: Sisään!

 

Brysonin uudempi historia lähes kaikesta.  Kiehtova kirja, koska hän ei kerta kaikkiaan malta pysyä aiheessa, mikä se sitten onkin. Tällä kertaa aloitetaan viktoriaanisesta pappilasta ja suhataan yli koko maapallon (tai ainakin Euroopan ja Yhdysvaltojen). Rakastan hänen tapaansa kerätä eksentrisiä kertomuksia eksentrisistä ihmisistä alkaen muinaisesta roomalaisesta, joka hukkasi henkikökohtaisen Priapus.riipuksensa ja päättyen lentokoneisiin - eikä tässä järjestyksessä.


Dean Koontz: Kuun valo

 

Koontz on kauhukirjasuosikkini, koska hänen kirjansa  ovat niin lempeitä. Tässä on myös autistinen poika (tai nuori mies), joka saa ymmärtämään autismin olemusta. Tietysti mukana on myös se fantastinen kauhukirjailmiö, hullu tiedemies. Paljastan kaiketi suurenkin salaisuuden kertomalla, että kyse on nanoteknologiasta, jonka kanssa päähenkilöt joutuvat tekemisiin yllättäen ja pyytämättä.


Katherine Pancoli: Krokotiilin keltaiset silmät

 

Kirja kilteistä sisarista ja häijyistä sisarista, Pariisin rikkaista ja krokotiileista. Miellyttävän moraalista, koska toki hyville pitää käyd hyvin ja ilkeille huonosti. Yhden jopa syö krokotiili. En yleensä harrasta viihdekirjoja, mutta jotenkin tämä vet
Muuten, lihavat ovat niitä kilttejä ja sorrettuja, laihat ilkeitä ja kehnon lopun saavia. Se on oikein, eikö olekin?

Ja yksi henkilö kirjoittaa romaanin 1100-luvun Ranskasta, jossa sankaritar nai viisi miestä. Hiukan paljokasta.


John Verdon: Numeropeli

 

Ovelin dekkarijuoni jonka olen tavannut. Sarjamurhaaja tuntuu lukevan ajatuksia. Poliisi on sittenkin se nokkela. Oikeastaan sääli, että loppuselvitys on yksinkertaisempi kuin mutkitteleva tarina antaa odottaa. Kannatettavin jännityskijra pitkiin aikoihin.


Paricia Wrede: Snow White and Rose Red

 

Tor-kustantamo aikoinaan julkaisi kirjasarjan, jossa vanhoja klassisia satuja kirjoitettiin uudelleen. Tässä Grimmn veljesten "Lumivalko ja ruusunpuna" on sijoitettu Elisabetin aikaiseen Englantiin, konnina ovat tohtori John Dee ja Ned Kelly ja haltiakuningatar on mukana toiminnassa. Olen lukenut kirjan usein ja piän siitä edelleenkin. Iltasatu klassiseen tyyliin.


Juha Valste: Ihmislajin synty

 

Asiallinen kirja otsikon mukaisesta aiheesta; esi-ihmiset on esitelty kelpo eläintieteelliseen tyyliin. Löytöpaikat, löydökset, kuvaus, mahdollinen ravinto ja elämäntapa. Hyvä yleisesitys kiinnostavasta aiheesta.



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti